Razvoj WordPress strani

Pred dejansko fazo razvoja spletne strani v WordPress-u naredimo natančen oris ciljev in funkcionalnosti. Ta ključni proces zagotavlja jasno zasnovo spletne strani in časovni načrt, ki je usklajen s poslovnimi cilji in potrebami uporabnika. Brez dobro opredeljene strategije in načrtovanja lahko spletno mesto postane neorganizirano in neučinkovito. Najemite Digivizijo, da osvetlite pot in naredite najboljše odločitve za vaše spletno mesto. Naš celoten proces se v celoti vrti okoli vaših potreb in poslovnih zahtev. 

Osnovni pregled pred pričetkom projekta

Prvi korak je razumevanje vaših osnovnih ciljev. Ta stopnja nam bo dala osnovo za naprej in nam omogočila, da damo okvir za razvoj vašega projekta. Proces postavitve strategije za WordPress spletno mesto je sestavljen iz treh faz:

UGOTOVITEV VAŠIH CILJEV

Pomembno je, da razumemo vaše potrebe in zahteve za vaš projekt. To dosežemo tako, da z vami opravimo razgovor, da ugotovimo vaše cilje. Ta postopek poteka med nizom skupnih sestankov z vami in našo ekipo za zbiranje kritičnih informacij, ki nam pomagajo preiti na naslednji korak definiranja rešitev.

OPREDELITEV REŠITEV

Ko identificiramo cilje in zahteve za vaš projekt, pregledamo ključne točke in zagotovimo pomembno tehnično in funkcionalno analizo. Na tej točki razumemo, kaj potrebujete, in nadaljujemo z odgovorom na vprašanje, kako ga bomo zgradili za vas z uporabo najboljših rešitev, orodij in tehnologije na podlagi naših tehničnih izkušenj.

DOLOČITEV OKVIRJEV PROJEKTA

Na tej točki opredelimo najpomembnejši dejavnik za vas in sicer čas in denar. Opredelimo časovni okvir trajanja projekta in potreben proračun za izvedbo projekta.  Vsak projekt je edinstven in nimamo splošnega odgovora o ceni in času izdelave spletne strani. 

OSNOVNI PREGLED

Ugotovitev, opredelitev in določitev

Za začetek postavimo dokument projektnega načrta, ki ga uporablja naša ekipa kot načrt za izvedbo projekta. Vsebuje vsa pričakovanja, ki jih imate za svoj projekt, in zagotavlja načrt, ki mu sledimo. To je v bistvu dokument, ki nam pove, kaj moramo zgraditi, in vam daje vse podrobnosti o tem, kaj lahko pričakujete za končni izdelek.

Strategija razvoja spletne strani

Kot pri vsakem tehničnem projektu tudi razvoj spletne strani ni lahka naloga. Obstaja veliko področij, ki jih je potrebno upoštevati. Sledimo ustreznim korakom za razvoj spletnega mesta, da ne bi izpustili stvari v procesu.

Razvoj spletne strani je dvosmeren proces med stranko in oblikovalcem spletne strani. Dobra komunikacija in jasno zastavljeni cilji vodijo k uspešnejšemu nastopu na spletu. Postavitev spletne strani je zahteven proces in ne nastane v nekaj urah. 

Vsak od teh korakov zahteva natančnost in pozornost, da zagotovite, da bo spletna stran učinkovita in zadovoljila potrebe ciljne publike.

DOLOČITEV CILJEV IN NAMENA SPLETNE STRANI

Določitev namena delovanja spletne strani pomaga opredeliti vsebino za vašo spletno stran in vedeti, kakšno spletno stran potrebujete za svoje podjetje. Z jasno vizijo o idealni stranki proces steče hitreje. 

PRIPRAVA VSEBINE ZA SPLETNO STRAN

Upoštevati morate, kaj boste povedali na svoji spletni strani.

Sama vsebine je ključna za privabljanje in zadrževanje obiskovalcev na spletni strani. Prav tako pa je vsebina osnova za oblikovanje spletne strani, 
oblikovanje uporabniške izkušnje in SEO optimizacijo.

SKICA SPLETNE STRANI

Skico naredimo na kosu papirja in zajamemo tisto, kar imate v mislih. Skica je grobi osnutek razdelkov spletnega mesta in njegove splošne strukture.

S skico določimo glavne razdelke  spletnega mesta in način krmarjenja med njimi.  Opredelimo koncept in idejo. 

OBLIKOVANJE SPLETNE STRANI

Na tej točki izdelamo vizualni koncept spletnega mesta. Določimo barvno shemo, tipografijo in logotip. Tukaj se ukvarjamo z vizualnim izgledom. 

RAZVOJ SPLETNE STRANI

Z razvojem spletne strani programiramo funkcionalnost, ki je prilagojena vsaki spletni strani posebej. Oblikujemo kontaktne obrazce, prijavo na novice, krateke vprašalnike in podobno.

OPTIMIZACIJA ZA ISKALNIKE

Za SEO optimizacijo delno poskrbimo že v razvoju spletne strani. Glavnino pa se opravi po objavi, saj šele takrat vidimo, kako se obnašajo obiskovalci. Na podlagi analitičnih rezultatov se spletna stran prilagaja.

OPTIMIZIRANJE ZA MOBILNE NAPRAVE

Odzivni dizajn vašega spletnega mesta se bo samodejno prilagodil vsaki mobilni napravi in tablici ali napravi.

VARNOST SPLETNE STRANI

Z raznimi ukrepi poskrbimo za varnost spletne strani.

TESTIRANJE HITROSTI

Opredelimo dejavniki, ki vplivajo na hitrost spletne strani in testiramo hitrost, ter opravimo prilagoditve.

NASTAVITEV PIŠKOTKOV

Namen piškotkov je, da si spletna stran zapomni nekatere informacije o uporabniku, na primer njegove nastavitve, obiskane strani ali izbire. Te informacije dobimo s povezavo spletne strani z Google analitiko.

 

TESTIRANJE

Pred vsako objavo spletne strani preverimo kako se obnaša. Na tej toči so vedno potrebni še kakšni manjši popravki.

OBJAVA

Spletno stran prenesemo na spletni strežnik in objavimo na spletu.

BLOG

Brezplačna ocena vaše spletne strani!

Vpišite svoj e-poštni naslov in prejmite strokovno oceno vaše spletne strani. Izvedite, kako jo lahko izboljšate!

    Varnostno vprašanje: